Loznitsa, şehir ilan edilmesinin 50. yıldönümünü törenle kutladı


 Razgrad ilinin Loznitsa beldesi (Kubadın), şehir ilan edilmesinin 50. yılını büyük bir törenle kutladı. Törenin resmi açılışı Loznitsa Belediye Başkanı Sevgin Şukri tarafından merkez meydanda yapıldı.



Başkan Şukri tüm şehir sakinlere, misafirlere ve dostlara sağlık, refah, başarı ve bayram havasında geçmesini diledi.

"Bayramı iyimserlikle, inançla, müreffeh bir Bulgaristan şehrinin geleceğini hayal etme cesaretiyle karşılıyoruz. Bugünü değiştirmek bizim elimizde, her birinize belediye vatandaşlarının refahı için nice yeni ve bereketli çalışmalar diliyorum" diyerek  50. yıl kutlama pastasını kesti.


Belediye Başkanı Sevgin Şukri, önceki ve mevcut görevdeki belediye başkanları ve Belediye Meclis başkanlarına plaketlerini takdim etti. Eski belediye başkanları Ayhan Haşimov, Zakir Haşimov ve Vehbi Osmanlı'ya onur plaketi takdim edildi. Loznitsa'nın 50. yılı münasebetiyle şehrin kalkınmasına önemli katkı sağlayan 1991 yılında geçici yönetim başkanı  olan Dimitır Savov'a da plaket verildi. Önceki dönem Meclis Başkanları Musa Paşov,İbrahim Ahmedov ile Sadet İbramova ödüllendirildi.


Programın devamında "Probuda-1912" Okuma Evi'nin bireysel grupları müzik ziyafeti sundu. 


Loznitsa, 4 Eylül 1974'te resmen şehir ilan edildi. Deliormanı şehrinin bilinen ilk adı, Türkçede "kavşak" anlamına gelen Kubadan'dı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam